Вашият верен партньор при избора на кола под наем!

Какво да разгледам в Пловдив за един ден

Какво да разгледам в Пловдив за един ден
Panorama Plovdiv

Пловдив е град с хилядолетна история, което предопределя неговото богато културно наследство.

Съвременният град се намира върху територията на няколко  селища съществували в древността. Различните народи обитавали териториите им са оставили своето завещание за съвременниците ни.

Точно това прави Пловдив особено предпочитана дестинация за градска почивка, съчетана с културен туризъм. Интересни за разглеждане забележителности са Античният театър, главната улица и Старият град. Препоръчваме Ви да посетите и реставрираните останки от Римските акведуктите. Чрез тях стария град се е снабдявал с вода добивана чрез каптажи в Родопите.

 

Античният театър на Филипопол

Античният театър в Пловдив е построен още през Римския период на града, който започва около 40г от н. е. Тогава градът се е казвал Филипопол. Различни находки показват, че театърът е построен около 90г на първи век. По това време градът е управляван от потомък на Тракийска династия – Тит Флавий Котис. Античният театър се състои от 28 реда за зрители. Изграден е от мрамор и е един от най-значимите и запазени амфитеатри, останали от епохата на Римската империя.

Пловдив – Старият град

Архитектурният резерват Стария град в Пловдив се намира на високата част на трихълмието. Така се наричат хълмовете Джамбаз, Небет, Таксим. Там ще срещнете остатъци от множество архитектурни стилове. Характерните за българското възраждане къщи, ще впечатлят всеки посетител. Древноримските архитектурни останки ще Ви накарат да почувствате величието на непреходната слава на една империя. Погледнат мащабно, старият град е съчетание на култури, цветове и настроения.

Old Town Plovdiv

Главната улица

Plovdiv City Center

В съседство на стария град е главната улица на Пловдив. В нея се преплитат барок, ренесанс и модерно съвремие. Особено колоритни са преките улички със своите калдаръмени настилки и близко построените къщи. Сякаш нанизани като кехлибарени мъниста на броеница.

Регионален природно-научен музей Пловдив

Разхождайки се, потънали в безвремието на вечността неусетно стигате до Регионален природно научен музей. Непременно трябва да разгледате неговата богата експозиция. Ще видите експонати от цял свят, изложени в няколко систематизирани експозиции. Минерали, Ботаника, Риби, Земноводни, Безгръбначни, Палеонтология, Бозайници, Птици… разнообразието наистина е огромно.

Пловдив, освен античен и древен е и модерен. Тук се провежда ежегоден международен технически панаир. Панаирният град се използва и за няколко други изложения.

Модерният градски център със своите паркове, пеещи фонтани и много други интересни места, е истински магнит за младите хора.

Plovdiv - Ancient and Modern

Пловдив е многолик град, за който винаги ще си спомняте!

Пловдив Ви очаква!