Вашият верен партньор при избора на кола под наем

Условия за ползване на автомобил под наем

Изисквания към наемателя

При отдаване на автомобил под наем е необходимо да бъде представена валидна шофьорска книжка и лична карта. Минималната възраст за наемане на автомобил е 21 години. Наемателите на възраст под 21 години или с опит в управлението на превозното средство под една година са освободени от заплащане на такса „млад шофьор“, но те трябва да платят застраховка „ограничаване на отговорността в случай на повреда или кражба“.

Наемна цена

Цената за наем на автомобил включва: наем за 24 часа, неограничен пробег, техническа поддръжка, застраховка гражданска отговорност, данък на автомобила, винетка, пътна помощ.
Дневната наемна цена е валидна за наем за 24 (двадесет и четири) часа от момента, в който колата е била предадена на клиента. Минималният наемен период е 24 часа.
За забавяне на връщането на автомобила от един до четири часа, наемателят заплаща 50% от цената на наем за един ден.
За закъснение повече от четири часа наемателят трябва да плати 100% от цената за един наемен ден.
Месечната наемна цена е валидна до 30 дни.
Наемната цена не включва гориво.

Възможности да резервирате кола под наем

Резервацията за автомобил под наем може да бъде направена по телефона, на електронна поща, чрез резервацията от нашия уеб сайт https://www.mrentacar.bg или в нашите офиси и чрез нашите представители. Резервацията се счита за успешна след получаване на потвърждение с номер на резервацията. М Рент-а-кар си запазва правото в случай на липса на резервирания автомобил, да предлага автомобил от същия или по-висок клас.

Начин на плащане

Плащането на наемната цена и депозита се извършват при сключването на договора, чрез POS-терминал. Приемат се плащания с дебитни/кредитни карти VISA и MASTERCARD. За обезпечаване на гаранционния депозит, клиента трябва да притежава валидна кредитна карта на свое име.

Оборудване на превозното средство

Всички автомобили на М Рент-а-кар са оборудвани с задължително оборудване, изисквано от органите за контрол на движението, радиосистема или CD, минимум две въздушни възглавници, климатик и други.

Технически проблеми и аварии

В случай на технически проблеми или пътнотранспортни произшествия клиентът трябва незабавно да се обади на номер 112 – това е телефонът за спешни случаи. Той е длъжен да се обади на застрахователната компания и на служителя на компанията – чиито координати са посочени в договора за наем на автомобил.
В случай на пътно транспортно произшествие клиентът трябва да се обади на полицията и застрахователната компания и след това да получи протокол, издаден от компетентните органи.

Допълнителни услуги в помощ на наемателят на автомобил

Такса „Ограничаване на отговорността в случай на щета или кражба“
Отговорността на наемателя в случай на щета или кражба може да бъде ограничена в съответствие с условията на договора за наем в случай на заплащане на някои допълнителни такси, както следва:

  • 5 евро на ден – за щети до EUR 150 за превозни средства от икономична класа;
  • 7 евро на ден – за вреди до EUR 200 за превозни средства от средна класа;
  • 10 евро на ден – за щети до EUR 300 за превозни средства от Бизнес класа, 4×4, Van, Bus;
  • 17 евро на ден – за вреди до EUR 500 за превозни средства от луксозен клас.

Тази такса не покрива щети по шасито на автомобил под наем, гуми и джанти, кражба или загуба на части, принадлежности, документи, ключове, кражба на лични вещи, както и в случай на неспазване или нарушаване на условията на договора за наем и разпоредбите на българското законодателство.

Такса за гориво
Липсващото гориво при връщане на наетия автомобил е за сметка на клиента и се таксува с EUR 2.0 на литър.

Доставка и връщане в работно време
Услугата „Доставка/връщане в работно време се предоставя в най-близкия офис на М Рент-а-кар при предварителна заявка. За градовете, в които фирмата има офиси, не се дължи допълнително заплащане. Доставката на кола под наем в градове, в които М Рент-а-кар няма офиси, таксата е EUR 0.25 евро на километър.

Доставка и връщане в неработно време
Услугата „Доставка/връщане в неработно време“ се заплаща по следния начин: до 2 часа – EUR 20, за повече от 2 часа – EUR 25.

Еднопосочен наем
Връщането на кола под наем в град различен от града на наемане е възможно само при предварителна заявка. Таксата за връщане на автомобила е EUR 0.25 на километър. След авансово плащане е възможно автомобилът да бъде доставен навсякъде на територията на Република България.

Шофиране извън страната
Шофирането на кола под наем извън територията на България е възможно при предварителна заявка, най-малко три работни дни и заплащане на еднократна такса в размер на EUR 50. Възможни са ограничения.

Анулиране на резервация
Резервацията може да бъде отменена по начина, по който е направена.

Забавяне при връщането на автомобил под наем
До 1 час забавяне не се дължи допълнително плащане.

В случай на забавяне от един до четири часа, дължим половината от наемната цена за един ден.

В случай на закъснение повече от четири часа, наемателят трябва да плати цена за целия наемен ден.

Специални условия и отстъпки
Уикенд тарифа – колата се наема от 16:00 часа в петък до 10:00 часа в понеделник на преференциална цена.

Клиентите, които са ползвали услугите на М Рент-а-кар повече от 5 пъти се възползват от специални цени за наем на автомобил.

Всички цени са в EUR и с включен ДДС.
Можете да получите подробна информация при резервация.

М Рент-а-кар си запазва правото да прави неочаквани промени в условията за наем на автомобил, както и в цените за наем и услуги.